O nas
D.D. CHAMP Walkowiak jest znanym i cenionym producentem pieczarek na rynku krajowym, jak i europejskim. Silną pozycję zawdzięczamy doświadczeniu zdobywanym od 1994 roku, dzięki któremu jesteśmy dziś wiarygodnym partnerem dla naszych odbiorców i konsumentów. Nasze obiekty znajdują w zachodniej Polsce, a dokładnie w małej wielkopolskiej wsi Włoszakowice (powiat leszczyński), położonej przy drodze szybkiego ruchu S5 która poprzez autostradę A2 łączy się z siecią autostrad całej Europy. Dzięki naszej lokalizacji mamy szybki dostęp do krajowych odbiorców, jak i zachodniego rynku.
Obecnie nasza pieczarkarnia posiada 18 tys. m2 powierzchni uprawowej. Cały obiekt wyposażony jest w nowoczesne systemy klimatyzacyjne, chłodnie, „szokery”, bloki klimatyczne, pakownie. Dodatkowo posiadamy własne maszyny do załadunku hali i flotę transportową. Nad jakością produkcji czuwa personel składający się z osób zarówno z wieloletnim doświadczeniem, jak i młodych szybko uczących się i zaangażowanych, co pozwala nam spojrzeć na aspekty naszej produkcji z różnych perspektyw.
Dysponujemy własną i nowoczesną flotą pojazdów. Posiadamy ciężarówki chłodnicze o różnym tonażu, przystosowane do przewożenia towarów w ściśle kontrolowanej temperaturze. Dodatkowo świadczymy usługi w transporcie ciężarówkami posiadającymi ruchome podłogi, oraz chłodnie.
W 100g pieczarki znajdują się tylko 22 kalorie (kcal), mimo to posiada większości witamin z grupy B - B2, PP i B5. Dodatkowo są dobrym źródłem witaminy B6, B1, kwasu foliowego. A także dostarczają niewielkich ilości witaminy D (jako witaminy D2 - ergokalcyferolu), C i B12.
Jeśli nie chcesz, żeby pieczarki po przekrojeniu brązowiały, skrop je sokiem z cytryny.
Idealną temperaturą w jakiej powinno się przechowywać pieczarki jest 2-4 stopnie Celsjusza, w których mogą bez problemu leżeć 4 dni. Należy pamiętać, aby nie trzymać ich w foliowych i plastikowych pojemnikach.
Myj pieczarki dopiero przed użyciem w kuchni! Mycie pieczarki powoduje przyśpieszenie rozwoju pleśni, a także zmienia strukturę i kolor.